дом Здраве Как се отървах от болките и неразположението при замръзнало рамо?

Как се отървах от болките и неразположението при замръзнало рамо?

Аз от години имам проблеми с рамото, врата и горната част на гърба

Не може да си представите на какви болки съм издържала и как едвам съм ходила на работа. Да имаш замръзнало рамо е голямо наказание, но пък аз бях благословен с добри съвети от още по-добри хора, които ми помогнаха да се справя с това неразположение.

В началото искам да ви кажа, че има само един сигурен начин да се избавите от замръзнало рамо. Лечението трябва да е вътрешно и външно. Вътрешното лечение включва прием на някои видове храни, а външно е едно мазило, което ползвах за облекчаване на състоянието ми.

Искам преди това да ви кажа нещо много важно. Диабетиците, или хора, които са прекарали инсулт може да имат замръзнало рамо и да не осъзнават това. Особено пациентите с инсулт – те си мислят, че ограничението и болката в рамената е свързана именно с прекарания инсулт. Като човек, който все пак работи в здравно заведение, мога да ви кажа, че това не е така. Никой не е застрахован, но замръзнало рамо се среща най-вече при жените и почти задължително при хора, които са над 40 години. Е, аз съм жена и съм на 47 години. Работя като главен счетоводител в едно ДКЦ и се казвам Жанет.

Първо искам да ви дам рецептата за мазилото, което прилагах последователно в продължение на два месеца.

Взима се по една супена лъжица мед, горчица, сол и сода. Смесва се добре и се маже внимателно засегнатото място. В моя случай аз нанасях сместа на двете рамена. Прави се компрес от хартия, найлон и топъл шал. Така прекарвах нощта. На сутринта се изплаква. За мое удобство започнах да правя процедурите с това народно мазило, което научих от наша санитарка по време на годишната отпуска. Облекчението се чувства още на втората седмица.

Тази процедура аз комбинирах с елементарни упражнения, които правен на сутринта.

Що се отнася до вътрешното лечение аз направих една малка диета. Включих в нея рибено масло на капсули, зелен чай и чай от джинджифил. Сутрин изпивах водата от лененото семе, което бях накиснала вечерта. Освен това се позаинтересувах кои са противовъзпалителните храни и се постарах да хапвам повече от тях. Това са повечето зеленолистни зеленчуци, боровинки, ферментирали храни и чесън.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи