дом Здраве Ако си измиете лицето с ябълков оцет, ще се изненадате приятно! Вижте...

Ако си измиете лицето с ябълков оцет, ще се изненадате приятно! Вижте какво става!

Много малко хора знаят, че ябълковият оцет е полезен за кожата. Той съдържа съставки, които имат положително въздействие върхукожата и е значително по-евтин, отколкото повечето продукти с подобни ефекти.

Освен това помага за предотвратяване появата на старчески петна и акне. Мъртвите кожни клетки се отстраняват с помощта на Alpha хидроксилни киселини, които се срещат в ябълковия оцет. Тези киселини могат да бъдат открити в скъпите продукти за кожата, но ябълковият оцет съдържа по-голямо количество от тях.

За да се отървете от старческите петна, поставете върху лицето си памучен тампон, напоен с разреден ябълков оцет и оставете да действа за 20-30 минути. След това измийте лицето.

Това лечение помага и срещу акне.

Ябълковият оцет почиства порите на кожата, така той и дава възможност да диша, което от своя страна предотвратява появата на акне. РН на кожата е балансирано и затова тя не е мазна или суха.

Но бъдете внимателни, защото ябълковият оцет е силен продукт и може да увреди кожата. По-добре е да го разредите преди да го използвате, и след това да го прилагате върху кожата като тонер.
Рецепта:

Съставки:

1 супена лъжица ябълков оцет
3 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:

Смесете една супена лъжица ябълков оцет с 3 супени лъжици вода в малък съд. Първо измийте лицето си и върху още влажната кожавтрийте сместа по цялото лице с помощта на памучен тампон. Най-добрият продукт за тази рецепта е органичният ябълков оцет, защото само този тип съдържа минерали, ензими и бактерии, които имат положително въздействие върху кожата. Другите видове няма да постигнат същите полезни, здравословни резултати.