дом Здраве Пречистване на кръвта с копър – рецептата на Авицена

Пречистване на кръвта с копър – рецептата на Авицена

Има лекарство за лечение на сърдечни заболявания, което е произведено от копър и което няма нищо общо с народната медицина, а е по-скоро посижение на науката

Съдържание на анетин в копъра осигурява вазодилатация на мускулите на сърцето и кръвоносните съдове на мозъка, което допринася за тяхната сила, предотвратиява появата и развитието на болестно състояние.

Копърът има дезинфекционни свойства, а също така подобрява кърменето и диурезата. Той има благоприятен ефект върху дихателната система, черния дроб, успокоява нервната система, облекчава главоболието, понижава кръвното налягане и подобрява зрението.

Още Авицена е възпявал семената от копър. Смятал го е за афродизиак: ако се пие по 1 ч.ч. силна настойка от копърови семена в продължение на две седмици, нарастват многократно и мъжката сила, и женската страст.

Класическата настойка (1 ч.л. семена се киснат в чаша вряла вода и се охлаждат) по 1 ч.ч. на ден се приема при мигрена, неврози, депресия, нормализира се работата на храносмилателния тракт, за изчистване на кръвта, за подобряване на съня и кръвното налягане. С тази настойка могат да се промиват очите при конюнктивит и да се правят компреси на клепачите за премахване на тъмните кръгове под очите.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи