дом Съвети Топ съвети от известни фризьорски, за да имате винаги хубава прическа

Топ съвети от известни фризьорски, за да имате винаги хубава прическа

Едно посещение на фризьорския салон ни дава радост и страх в същото време. От една страна, желаем промяна на имиджа и нещо ново в живота, но от друга се страхуваме, че резултатът няма да отговори на очакванията.

Дори простото подстригване може да ви разстрои. Това е така, защото има много митове и заблуди около грижата за косата . Но има наистина полезни неща, за които обикновено не се говори.

Ще споделим с вас съветите на фризьорите, които трябва да бъдат взети под внимание, преди да отидете в салона.

 

Професионална грижа за косата

Прическа

Навсякъде се казва, че косата трябва да бъде подстригвана веднъж на 2 месеца, за да стане красива и плътна. Но по този начин косата ще расте през половината живот. В крайна сметка, не на всички за един месец расте по 2 или повече сантиметра. Това правило е подходящо само за запазване на дължината.

Стилист от Седмицата на модата в Ню Йорк Жустин Мариян казва: „Всичко, което трябва, за да се запази косата здрава: Да се грижим за краищата на косата си и да я подстригваме само 2 пъти в годината. Повярвайте ми, това е достатъчно.

Обръщайте внимание на подобни хора

Всички стилисти и експерти по косата са сигурни: най-добрият начин да намерите идеалния си вид е да обърнете внимание на звезди, които приличат на вас

Огледайте добре няко знаменитост с подобен тип и структура на косата и ще ви бъде много по-лесно да изберете подстригване или боядисване.

Стилсистката на кралица Рания и Клаудия Шифър съветва: „Гледайте звездите, които имат същата текстура и цвят на косата като вашите. Ако изберат избрани прически и нюанси, най-вероятно това ще бъде добре и за вас . „

Без драстични промени

Промените са добре, ако не са радикални. Необходимо е да се разбере, че въпросът изобщо не е в качеството на косата, тъй като съвременните средства са по-скоро щадящи. За един месец ще искате нови промени или да се върнете към предишната прическа или да се боядисате отново, но това ще бъде невъзможно. Освен това не е факт, че ще се почувствате комфортно по нов начин.

Елоис Чанг: „Някои прически изискват няколко месеца да се върнат в оригиналната форма. И има ситуации, при които връщането на обичайната форма ще отнеме години . „

Оцветяване в няколко нюанса

Помнете: Цветът, за който мечтаете, никога няма да бъде достигнат в една сесия на оцветяване. Дори и да е въпрос на черен цвят. Важно е да разберете, че красивата коса трябва да е жива и да изглежда здрава, така че за да постигнете определен цвят и ефект, трябва да посетите фризьора няколко пъти.

Майстор на косата от Ню Йорк: „За да се доближите до желания цвят, бъдете реалистични и дайте време на майстора. Колористите боравят с точна наука и не можеш да спориш с нея .

 

Покажете какво обичате

За да получите желания резултат от посещението в салона, трябва ясно да формулирате вашите желания и изисквания. В крайна сметка възгледите и вкусовете на всички са различни. Желания от типа: „Нещо младежко“ или „Тук малко да вдигнеш, да изрежеш … Като цяло, така че да е красиво“ – може да се превърне в катастрофа за вас. Ето защо, задължително показвайте на фризьора снимка на това, което ви харесва, и това, което е абсолютно неприемливо.

Модерен цветен нюйоркски салон: „За да постигнете взаимно разбирателство, трябва да покажете снимки на прически, които ви вдъхновяват. За стилистите е много важно, за да разберат в каква посока да се движат и какво наистина мечтаете да видите в огледалото .

 

Намерете най-добрия за вас фризьор

Няма универсални фризьори, освен това всички имат различни техники на работа и собствена почерк. И тъй като фризьорът е отговорен за резултата, струва си да намерите вашия човек и да установите връзка с него. Това е важно. Също така трябва да имате същите вкусове и да гледате модата.

Елоиз Чанг: „Говорете с фризьора и анализирайте колко ви харесва като човек. Важно е той наистина да ви е чул и да разбере какво искате. Не се оставяйте в ръцете на някой, на който са му неприятни вашите желания или просто не е на вашата вълна. © Депозит Снимки

Косата е част от самоличността на жените. Следователно, струва си да ѝ се отдаде дължимото внимание не само във фризьорския салон, но и вкъщи. Има много ефективни естествени продукти, които ще подобрят състоянието на косата .
Също така, не забравяйте, че дори измиването на главата ви засяга състоянието на косата ви, затова следвайте определени правила .
Кажете ни в коментарите колко често сменятеприческата и цвета на косата си. Също така споделете статия с приятелите си в социалните мрежи!