дом Общество Въпреки недоволството на Бойко за шума преди минути по CNN обявиха: Убитата...

Въпреки недоволството на Бойко за шума преди минути по CNN обявиха: Убитата журналистка Виктория е

Въпреки недоволството на Бойко Борисов CNN току що пусна нов репортаж за събитията около убитата журналистка Виолета Маринова.

Съд в Германия е разпоредил екстрадирането на българин, задържан по-рано тази седмица във връзка с изнасилване и убийство на българската журналистка Виктория Маринова., съобщават Надин Шмид и Лора Смит-Спарк в CNN.

Заподозреният бе арестуван в град Щаде, близо до северния германски град Хамбург, във вторник. Според изявление на Върховния районен съд в Келле, човекът ще бъде екстрадиран в рамките на следващите 10 дни от Германия до България.
Българските власти го обвиняват в изнасилване, убийство и ограбване на Маринова – 30-годишна телевизионна журналистка, на 6 октомври в северния български град Русе.
По време на бдение в памет на Виктория Маринова, в столицата на България – София в понеделник бяха запалени много свещи.

Окръжният съд на Щаде в Германия разпитва заподозрения в сряда и осъжда задържането му. Според прокурора в Celle, Бернд Колкмейер, заподозреният отчасти признал своите действия по време на разпит.
В изявление прокурорът описва версията на събитията на заподозрения. „Той призна, че сутринта на 7 октомври 2018 г. той е бил под силно влияние на алкохол и наркотици и ударил неизвестна млада жена в лицето в парк на брега на река Дунав в Русе.

„Той вдигнал жената и я хвърлил в храст. Отрекъл намерението си да убива, да изнасилва и да ограбва жената.
Колмейер добави, че „според заподозрения той не е познавал по-рано жертвата и това би изключило политическа мотивация. Той ще бъде екстрадиран в България и българските власти ще поемат разследването“.

Колкмейър заяви пред CNN, че заподозреният е на 20 години. Говорител на българското министерство на вътрешните работи преди това каза, че е на 21 години.

Наскоро Маринова стартира програмата „Detector“ на TVN, в която тя интервюира двама журналисти, разследващи предполагаема корупция със средства от Европейския съюз.
Преди тя била водещ на програма за начин на живот и се занимавала с благотворителна работа. Жертвата има малка дъщеря, съобщава CNN.